بهبود عملکرد فتوکاتالیستی نانوکامپوزیت TiO2/g-C3N4 در تخریب رودامین ب تحت تابش نور مرئی - عرفان تیزنوبیک; سمیه علیجانی; امین بازیاری (مجله مهندسی شیمی ایران)
در تحقیق حاضر، به‌منظور بهبود سرعت بازترکیب الکترون- حفره در g-C3N4، از سنتز کامپوزیت TiO2/g-C3N4 استفاده شده‌است. این کامپوزیت برای نخستین‌بار با اوره، تتراکلرید تیتانیوم و محلول آمونیاک، سنتز و خواص ساختاری آن با آنالیزهای XRD، BET، FESEM، EDS، DRS و PL بررسی و تشکیل موفقیت‌آمیز کامپوزیت نشان داده‌شد. آنالیز DRS و PL به‌ترتیب شکاف نواری کاهش‌یافتۀ (eV 95/2) به‌دلیل حضور g-C3N4 در ساختار کامپوزیت و عملکرد بهتر کامپوزیت را نسبت‌به g-C3N4 در جداسازی الکترون- حفره اثبات کرد. نتایج آزمون فتوکاتالیستی نیز نشان از برتری کامپوزیت نسبت‌به g-C3N4 در تجزیۀ رودامین ب دارد و درمدت 20 دقیقه، 6/96% رودامین ب را حذف میکند. اثر حضور H2O2، نقش مثبت اکسیژن و منفی نیتروژن بر حذف رودامین ب به‌وسیلۀ کامپوزیت TiO2/g-C3N4 بررسی شد. ضمن این‌که درحضور H2O2 بیش‌از 70 درصد رنگ به‌وسیلۀ کامپوزیت در تاریکی حذف شد. مقایسۀ عملکرد کامپوزیت سنتزشده در این کار با سایر کامپوزیتهای مشابه نشان‌دهندۀ کارایی قابل قبول آن در تجزیۀ رودامین ب تحت تابش نور مرئی است.