The Strategic Dimension of the Dynamic Capabilities of Enterprises - Krzakiewicz Kazimierz; Cyfert Szymon (Management)
Celem artykułu jest włączenie w dyskusję nad koncepcją dynamicznych zdolności przedsiębiorstw i przedstawienie jej założeń z perspektywy zarządzania strategicznego. Punktem wyjścia w artykule uczyniono zarysowanie znaczenia paradygmatów w zarządzaniu strategicznym. Na tym tle przedstawiono koncepcję dynamicznych zdolności i omówiono strategiczne aspekty koncepcji dynamicznych zdolności przedsiębiorstw