مقایسه‌ میزان فعالیت ساختارهای مغزی مهارت‌های خواندن، نوشتن و صحبت کردن در افراد با هوش‌کلامی خیلی بالا و خیلی پایین با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیس کارکردی - زهره یارمحمدی; ابوالقاسم یعقوبی; خسرو رشید; رسول کرد نوقابی (دست‌آوردهای روان‌شناختی)
هوش کلامی با حساسیت نسبت به معنی و ترتیب واژه‌ها و استفاده‌های گوناگون از زبان تعریف می‌شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه‌ میزان فعالیت ساختارهای مغزی مهارت خواندن، نوشتن و صحبت ‌کردن در افراد با هوش‌کلامی خیلی ‌بالا و خیلی ‌پایین انجام شد. روش پژوهش حاضر یک طرح موردی بود. از میان 45 داوطلب زن و مرد 18 سال به بالا که در سال 1399 به آزمایشگاه ملی  نقشه‌برداری مغز تهران مراجعه کردند، دو آزمودنی با هوش‌کلامی خیلی ‌بالا و خیلی ‌پایین به روش هدفمند و با استفاده از مقیاس ارزیابی رشدی هوش‌های چندگانه انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، تکالیف خواندن، نوشتن و صحبت ‌کردن بود. همچنین از تصویر‌سازی تشدید مغناطیس‌ کارکردی جهت بررسی میزان فعالیت مناطق ‌مغزی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPM نسخه12، پیش ‌پردازش و آنالیز آماری شدند. یافته‌ها نشان داد که فرد با هوش‌کلامی خیلی ‌بالا نسبت به فرد با هوش‌کلامی خیلی ‌پایین، در تکالیف خواندن و نوشتن و صحبت ‌کردن میزان فعالیت بیشتری را در اسکنر نشان می‌دهد. با توجه به یافته‌های به دست آمده می‌توان گفت میزان فعالیت ساختارهای مغزی مرتبط با هوش ‌کلامی در افراد با هوش‌ کلامی خیلی ‌بالا بیش از افراد دارای هوش‌ کلامی خیلی ‌پایین است.