کارل اشمیت مطالعه‌ای در امر سیاسی - حمید ملک زاده (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
رسالة مفهوم امر سیاسی اثر کارل اشمیت برای نخستین‌بار در سال 1932 در آلمان منتشر شد. این رساله درون خودش بیانی صریح دربارة آن معیاری دارد که به‌اعتبار آن می‌توانیم عرصة سیاست را از عرصه‌های دیگر تمییز بدهیم. معیاری که نهایتاً آبجکتیویتة سیاست را بررسی می‌کند، آن معیار بنیادینی که به‌اعتبارش می‌شود این مسئله را دریافت که تحتِ چه شرایطی درون حوزة سیاست قرار خواهیم گرفت. ازآن‌جایی‌که رسالة مفهوم امر سیاسی اشمیت در حوزه‌های عمل و نظریه‌پردازی سیاسی امکانات تازه‌ای را درمقابل نظریه‌پردازان و سیاست‌مدارن ایجاد کرده، ضرورت مطالعة انتقادی آن بیش از هر متن دیگری برای ما مطرح خواهد بود. براساس همین ضرورت است که مقالة حاضر در رویکردی انتقادی تلاش کرده ‌است تا در درجة اول مفاهیم اساسی و بنیان‌های نظری پیوسته با آن‌ها را در رسالة اشمیت مشخص کند و نهایتاً ایده‌ای مقدماتی برای به‌چالش‌کشیدن آن‌ها را در پیش پای خوانندگانش قرار بدهد.