La historiografia de la Universitat de l’Estudi General de Barcelona - Marc B. Escolà i Pons; Aleu Miret Moscatel (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
Aquest article ofereix una revisió de la historiografia de la Universitat de l’Estudi General de Barcelona, exposant les principals obres que han tractat la història de la institució en particular, així com les aportacions de la historiografia de les universitats catalanes en general. L’article actualitza la bibliografia publicada sobre l’objecte d’estudi durant els darrers vint anys i reflexiona sobre l’estat de la investigació.