Розширення функціональних можливостей посадкового радіолокатору щодо визначення швидкості шляхом вимірювання параметрів спектру зондувального сигналу, відбитого від повітряного судна на етапі посадки - Макаров С.А.; Сокол О.О.; Поворознюк В.Я.; Яндола В.П. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті проводиться дослідження одного зі способів вимірювання параметрів спектру зондувального сигналу посадкового радіолокатору радіолокаційної системи посадки літаків, відбитого від повітряного судна, що виконує посадку та рухається у напрямку радіолокатору. Обґрунтовується розширення функціональних завдань, які покладаються на посадкові радіолокатори радіолокаційних систем посадки літаків, а саме визначення швидкості повітряного судна на етапі посадки, що безпосередньо впливає на забезпечення належного рівня безпеки польотів. Визначається дискретність вимірювання допплерівського зміщення частоти зондувального сигналу, відбитого від повітряного судна, що знаходиться на етапі посадки. Розробляються пропозиції щодо реалізації пристрою вимірювання допплерівського зміщення частоти, як наслідок, визначення швидкості повітряного судна на етапі посадки.