«Temeritats enlluernadores»: La ciutat en la poesia de Bartomeu Rosselló-Pòrcel - Enric Bou (Scripta: Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna)
La poesia de Rosselló-Pòrcel és una obra de dimensió limitada, però d’una gran diversitat. En els últims anys s’ha estudiat amb precisió la presència d’un llegat postsimbolista. En aquest article s’analitza un aspecte menystingut: el sentit de la presència de mons urbans en la poesia de Rosselló-Pòrcel. El poeta experimenta amb un nou concepte de la metàfora i incorpora els elements que componen l’escenari urbà nomenats amb ajuda d’un lèxic despullat del tabú del prosaisme. L’adjectivació, a més, farà possible unir l’experiència del que és descriptiu amb la desrealització de l’objecte contemplat. L’anàlisi detinguda de tres poemes complementa la reflexió.