Аналіз поняття стійкості та екологічності в сучасній індустрії моди - T. Vets; L. Navolska; K. Pashkevich (теорія та практика дизайну)
У статті розглянуто такі поняття як стійка та еко-мода, причиною появи яких стало загальне загострення екологічної проблеми у світі. Проведено аналіз останніх досягнень з оптимізації життєвих циклів одягу з метою отримання якісного та екологічного товару з завданням мінімальної шкоди навколишньому середовищу. На основі проведеного аналізу запропоновано можливі шляхи вирішення проблеми екологічності в індустрії моди та визначено, що використання основних правил стійкої моди є не тільки екологічно безпечним, а й економічно вигідними для розвитку підприємств індустрії моди.