Traçant universos femenins amb paper maixé: la tradició de Takamatsu-hariko en les col·leccions del Museu Etnològic de Barcelona - Muriel Gómez Pradas (Digithum)
L’objectiu d’aquest article és traçar la biografia i mostrar l’ús social d’uns petits objectes de paper maixé pertanyents a la tradició de Takamatsu-hariko (Japó) que es conserven al Museu Etnològic de Barcelona. A través del seu estudi veurem el paper representatiu i simbòlic que tenen dins l’univers(os) femení japonès i podrem accedir a llegendes, tradicions populars i antics costums relacionats amb l’imaginari femení.