Стандарти вирішення виборчих спорів у практиці національних судів та ЄСПЛ - V. A. Shevchuk (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, демократичне суспільство фундаментально спирається на виборчий процес, який відображає волевиявлення громадян та забезпечує легітимність владних інституцій. Демократичні принципи становлять основу сучасної правової держави, причому їх дотримання залежить не тільки від належної організації виборів, але й від ефективних механізмів розв’язання виборчих спорів. У світлі цього, актуальним і значущим завданням сьогодення є дослідження систем захисту виборчих прав як на внутрішньодержавному, так і на міжнародному рівнях. Зауважено, ключовою серед міжнародних інституцій, яка відіграє вирішальну роль у контролі за дотриманням демократичних стандартів та захисті права на вільні вибори, беззаперечно є Європейський суд з прав людини.