Державно-репрезентаційна та корпоративно-правова природа доброчесності суддів: дискусія про європейські стандарти - I.M. Zharovska; O.S. Rudanetska (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, право на справедливий суд гарантується статтею 6 Європейської конвенції з прав людини. Ефективна реалізація цього права, зокрема, вимагає, щоб кожен мав право бути почутим «незалежний і безсторонній суд, створений законом для визначення прав та обов’язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення».