Yeni Medya ve İletişim: Yeni Yaklaşımlar - Yasemin Çakar (Yeni Medya)
Kaynak ve hedef arasında mesajın iletilme sürecini kapsayan iletişim kavramı, bireysel ve toplumsal hayatın sürdürülebilirliği noktasında yaşamın en temel gereksinimleri arasında yer almaktadır. İnsanın var olduğu günden bugüne, dönemin teknolojisiyle şekillenen ve dönüşen iletişim kavramı, dijitalleşme ile birlikte köklü değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Yeni medya da dijitalleşmenin iletişim üzerindeki etkilerinden doğan bir alandır. Günümüzde iletişim, yalnızca bilgi aktarma süreci değil aynı zamanda “toplumsal dönüşümün, kültürel etkileşimin ve küresel iş birliğinin itici gücü” (Yengin, 2025: xv) rolündedir. Bu bağlamda multidispliner bir konu haline gelen iletişim kavramı her geçen gün yeni yaklaşımlarla gelişmektedir. Yeni medya ve iletişim ekseninde yeni yaklaşımlara odaklanan ve Prof. Dr. Deniz Yengin editörlüğünde hazırlanan ‘Yeni Medya ve İletişim: Yeni Yaklaşımlar’ isimli eser, iletişim alanı kapsamında; yapay zeka, siyasal iletişim, çevirmiçi tüketim, halkla ilişkiler, sosyal sorumluluk, haber türleri, dikey video içerikleri, sosyal medya, dijital diplomasi, dijital vatandaşlık, dijital oyun gibi pek çok araştırma ve inceleme makalesini bünyesinde barındırmaktadır.