بررسی بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه در زوال درختان سیب در استان کهگیلویه و بویراحمد (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
طی چند سال اخیر، خشکیدگی‌های وسیعی در باغ‌های سیب استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده گردید. علایم این بیماری به‌صورت پژمردگی، ضعف عمومی، کم شدن شاخ و برگ‌ها و در برخی خشکیدگی ناگهانی مشاهده شد. به‌منظور جداشازی عامل بیماری، از اوایل بهار تا اواخر تابستان 1387 ضمن شناسایی درختان آلوده از ناحیه بین بافت‌های سالم و آلوده نمونه‌برداری شد. نمونه‌ها بعد از شستشو با آب لوله و خشک کردن با حوله کاغذی به قطعات کوچک‌تر خرد شدند و روی محیط کشت CMA حاوی آنتی‌بیوتیک دلواسید، آمپی‌سیلین، ریفامپیسین، و PCNB انتقال داده شدند. از بافت آلوده قارچ فیتوفتورا جدا گردید که براساس ویژگی‌های مورفولوژیک و نیاز دمایی پرگنه‌های جدا شده Phytophthora citricola تشخیص داده شد. جدایه‌ها دارای اسپورانجیوم پایدار یک، دو و گاهی سه پاپیلایی بودند. متوسط ابعاد آنها 65/31×8/48 میکرومتر بود. دمای بهینه رشد 25 درجه سانتی‌گراد بود. بیماری‌زایی جدایه‌های این قارچ روی شاخه‌های بریده شده سیب و نهال‌های 5 ماهه سیب اثبات گردید.