GEÇİCİ VERGİLERİN ÇALIŞMA SERMAYESİ ÜZERİNE ETKİLERİ - Mehmet MUCUK (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Vergiler, gerçekleştikten belli bir süre sonra ödendikleri için bu sürenin uzunluğuna bağlı olarak değer kaybetmektedirler. Devlet de kendisini enflasyona karşı korumak amacıyla geçici vergi uygulamasını kullanmaktadır. Geçici vergi, ileride ödenecek olan kurumlar vergisine mahsuben cari dönem kazancının başlangıçta ödenmesini gerektirmektedir. Bu şekilde devlet kendisini enflasyona karşı korumaktadır fakat firmalar etkin bir enflasyon muhasebesi yerleştirilemediği için bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Bu çalışmada geçici vergi ile çalışma sermayesi arasındaki ilişki ele alınmaktadır.