تصور هرات‌نشینان از پوهنتون غالب - AliAhmad Amiri; فیروزاحمد گنجی; Zalmai KAmyar; Abdulmajid Azizi (غالب)
دانش‌گاه‌ها، یکی از مهم‌ترین مراکز رشد علمی و فرهنگی در جوامع مختلف به‌شمار می‌آیند. دانش‌گاه‌های امروز‌، به نهادهایی مبدل‌ شده‌اند که علاوه بر کارکردهای علمی- آموزشی و تحقیقی، نقش بسیار مهم و تأثیرگذار اجتماعی و فرهنگی را ایفا می‌نمایند؛ بنابراین، برحسب ضرورت، دراین تحقیق تلاش گردید تا تصور هرات‌نشینان (خبره‌گان و مردم عوام) از پوهنتون غالب مشخص گردد. اشتراک‌کننده‌گان تحقیق، شهروندان شهر هرات بوده و براساس نمونه‌گیری احتمالی تصادفی ساده، جمعیت نمونه‌یی که حاصل فرمول شوماخر و لومکس به تعداد 670 نفر بوده، با استفاده از پرسش‌نامه تحت مطالعه قرار گرفته‌اند. اطلاعات به‌دست‌آمده نیز با استفاده از نرم‌افزار SPSS24 و Smart PLs 30 مورد تحلیل قرار گرفته، ‌که نتایج آن حاکی از آن‌است که به ترتیب در سطح خبره‌گان و مردم عوام، ارزش‌های پیوندی پوهنتون و جامعه به ترتیب با ضریب تأثیر 0.910 و 0.950 بیش‌ترین اهمیت و ارزش‌های مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در سطح خبره‌گان با ضریب تأثیر 0.665 و ارزش‌های سازو‌کار آموزشی در سطح مردم عوام با ضریب تأثیر 0.624 پایین‌ترین درجۀ اهمیت را از آن خود نموده است.