Orzekanie o potrzebie kształcenia specjalnego – element (nie)zbędny w edukacji włączającej - Katarzyna Parys; Sławomir Olszewski (Horyzonty Wychowania)
CEL NAUKOWY: Ukazanie pozytywnych i negatywnych aspektów orzekania o potrzebie kształcenia specjalnego w kontekście założeń edukacji włączającej.