Elektronik Müziğin Gelişimi Ve Türk Bestecilerin Elektronik Müziğe Katkıları Evolution Of Electronic Music And The Contributions Of Turkish Composers To Electronic Music - Kadri Yılmaz Erdal (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu makalenin amacı, elektronik müziğin gelişim sürecini ve Türk bestecilerin bu alana olan katkılarının neler olduğunu belirlemeye çalışmaktır. Müzik alanında 19.yy’ın sonlarından itibaren müzik sanatının teknoloji sayesindeki gelişiminden kaynaklı evrensel olgular ve sonuçlar meydana gelmiştir. Literatür taraması ve doküman incelenmesi sonucu elde edilen verilerin de işaret ettiği üzere besteci ve icracıların yeni ihtiyaçları, müzik endüstrisi içerisinde ses kayıt teknolojilerinin ortaya çıkması ve gelişimiyle yeni tını ve ifade şekillerinin dünyaca ünlü birçok besteci tarafından kullanılması, bunun müzik sanatı üzerindeki etkilerinin neler olduğu, müzik ve teknolojideki gelişimin Türkiye’deki müzik kültürü ve besteciler üzerindeki etkileri ve Türkiye’de elektronik müzikle ilgili faaliyetler ve çalışma alanları ile ilgili öneriler ortaya koyulmaya çalışılmıştır.