The Impact of Corporate Social Responsibility – Corporate Activities, the Environment and Society - Redakcja Czasopisma (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Praca wpisuje się w aktualną debatę   naukową   dotyczącą   społecznych i środowiskowych efektów zaangażowania przedsiębiorstw w społeczną odpowiedzialność biznesu (Corporate Social Responsibility, CSR).