Вивчення адаптивної здатності сортів картоплі за ознакою «врожайність» в умовах Центрального Полісся - Н. В. ПИСАРЕНКО; В. І. СИДОРЧУК; Н. А. ЗАХАРЧУК (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
У результаті проведених досліджень вивчено сорти картоплі різних груп стиглості селекції Поліського дослідного відділення Інституту картоплярства НААН за параметрами екологічної адаптивності кількісної ознаки «врожайність». Оцінку 21 сорту картоплі проведено в Поліському дослідному відділенні Інституту картоплярства НААН у 2019–2021 рр. Виділено та розділено сорти картоплі за: середньою врожайністю, коефіцієнтом адаптивності, варіабельністю середньої продуктивності, гомеостатичністю, селекційною цінністю, ефектом генотипу, стресостійкістю і генетичною гнучкістю.