TÜRKİYE’DE EKONOMİ SOSYOLOJİSİNE DAİR BİR LİTERATÜR DENEMESİ / A LİTERATURE REVİEW SOCIOLOGY OF ECONOMY IN TURKEY - Uğur ÇAĞLAK (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Ekonomi ve sosyoloji her zaman birbirine ihtiyaç duyan iki bilim olmuştur. Pek çok ekonomik durum sosyolojinin konusuna dâhil olmuş, yine pek çok sosyolojik olgu, ekonomi ile açıklanmıştır. Bu yüzden birbirine her zaman ihtiyacı olan ekonomi ve sosyoloji yeni bir alanın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu da ekonomi sosyolojisidir. Bu çalışmada ekonomi sosyolojisi literatürü içerisinde değerlendirebileceğimiz, ülkemizde Türkçe yayımlanmış olan veya Türkçeye çevrilmiş olan kitaplardan bir kesit sunulmuştur.