Beyazıt Devlet Kütüphanesi - Karşılaştırmalı Bir Çalışma:1982-2003 - Hülya Dilek Kayaoğlu (Türk Kütüphaneciliği)
İstanbuVun kültür yaşamının vazgeçilmez bir parçası olması gereken Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin bu çalışmaya konu seçilmesindeki amaç, Basma Yazı ve Resimleri Derleme Kanunu'yla (1934) düzenli ve sürekli olarak dermesini geliştirme olanağına sahip kılınmış olan bu kütüphanenin, İstanbul halkına yeni yayınları sunma konusundaki başarısızlığının nedenlerini bulmaktır. Kütüphanenin 1982-2003 yıllarına ait verilerine dayanarak yapılan karşılaştırmanın sonuçları göstermektedir ki, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’rıde 21 yıl önce de saptanmış olan sorunlara yenileri eklenmiş; kütüphane hizmetleri, halkın bilgi ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde örgütlenememiş; kütüphanenin okurla ilişkisi de kesilmiştir.