Internet kot orodje razvoja sodobne družbe - Nejc Strašek (Mednarodno Inovativno Poslovanje)
Internet je globalno omrežje, ki omogoča komunikacijo, izmenjavo informacij in dostop do številnih virov. Sestavljen je iz milijard naprav, povezanih med seboj, kar omogoča prenos podatkov v realnem času. Rojstvo in hitra rast uporabe interneta sta postala ena najpomembnejših prelomnic sodobnega časa. Razširil se je na vse konce sveta in postal najhitreje rastoči medij, ki je nepogrešljiv pri praktično vseh naših vsakodnevnih opravilih. Prav zaradi njegove vsakodnevne uporabe smo se odločili raziskati zgodovino njegovega nastanka, razvoj ter storitve in uporabo interneta v sodobnem času. Dosegel je izredno rast, število uporabnikov pa se iz dneva v dan povečuje. Aprila 2024 je bilo po vsem svetu 5,44 milijarde uporabnikov interneta, kar predstavlja 67,1 % svetovnega prebivalstva. S svojo neprekinjeno rastjo je internet postal nepogrešljiv del sodobne družbe, ki je spremenil način, kako delujemo, se povezujemo in živimo.