Визначення особливостей перебігу вагітності та пологів, стану плода і новонародженого у вагітних після застосування допоміжних репродуктивних технологій (дані ретроспективного аналізу) - V.O. Beniuk; L.M. Vygivska (Український журнал Здоров'я жінки)
Стрімке зростання кількості неплідних пар зумовлює розвиток допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). Серед найпоширеніших форм непліддя виділяють трубно-перитонеальне, ендокринне та спричинене чоловічим фактором, а профілактика ускладнень вагітності, що виникла в результаті лікувальних циклів ДРТ, стає однією з основних завдань практикуючих клініцистів.