SENJSKA PLOČA II. (NEISPISANI KAMENI PREDLOŽAK) - TOMISLAV GALOVIĆ (Senjski Zbornik)
U radu se rekapituliraju dosadašnje spoznaje o Senjskoj ploči te iznose rezultati novih istraživanja na tvrđavi Nehaj vezanih uz otkriće dvaju velikih komada kamene ploče koji imaju izravne poveznice s dosad poznatim glagoljskim spomenicama nastalim na tome području na prijelazu iz 11. u 12. stoljeće. Autor predlaže naziv za ta dva novopronađena ulomka Senjska ploča II. Oni kronološki pripadaju istom kulturno-intelektualnom krugu kao Senjska ploča, Bašćanska ploča i Jurandvorski ulomci.