تصور هرات‌نشینان از پوهنتون غالب - فیروز احمد گنجی; علی احمد امیری (غالب)
امروزه پوهنتون مظهر تحول و نوآوری محسوب مي‌شود و تأثيرات جدی و قابل‌تأملی بر جامعه می‌گذارد؛ هم‌چنان‌كه خود بسيار تأثير می‌پذيرد. درواقع پوهنتون، منزوی از جامعه نيست و در حقیقت بسياری از مسائل آن انعكاسی از دنيای در‌حال دگرگون ما می‌باشد. پوهنتون‌ها به‌عنوان شريانات اصلی گسترش علم و فرهنـگ در جامعه، هم‌واره از ارزش و احترام خاصي برخوردار بوده‌اند. هم انسان‌ساز می‌باشند و هم فرهنگ‌آفرين؛ به‌این‌ترتیب، برحسب ضرورت، در این تحقیق تلاش گردید تا تصور هرات‌نشینان (جامعۀ هدف: کارفرمایان) از پوهنتون غالب مشخص گردد. اشتراک‌کننده‌گان تحقیق، شهروندان شهر هرات بوده‌اند و براساس نمونه‌گیری احتمالی تصادفی ساده، جمعیت نمونه‌یی که حاصل فرمول شوماخر و لومکس به تعداد 320 نفر بوده، با استفاده از پرسش‌نامه تحت مطالعه قرار گرفته‌اند. اطلاعاتِ به‌دست‌آمده نیز با استفاده از نرم‌افزار SPSS24 و Smart PLs 30 مورد تحلیل قرار گرفت، که نتایج حاکی از آن‌است که در بین کارفرمایان ارزش‌های پیوندی پوهنتون و جامعه با ضریب تأثیر 0.908 بیش‌ترین اهمیت و ارزش‌های مسؤولیت‌پذیری اجتماعی با ضریب تأثیر 0.578 پایین‌ترین درجۀ اهمیت را از آن خود نموده است.