Prispevek k poznavanju razširjenosti močvirske sklednice (Emys orbicularis (Linnaeus, 1758)) ob reki Dravi v Sloveniji - Marijan Govedič; Franc Janžekovič (Natura Sloveniae)
Predstavljene so nove in že objavljene najdbe močvirske sklednice v Podravju. Prvič v Sloveniji je bila potrjena podvrsta Emys orbicularis orbicularis.