Контроль за концентраціями як інструмент захисту економічної конкуренції - I. M. Dudyk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Реформа конкурентного законодавства України є важливим етапом на шляху інтеграції до європейського економічного простору, що сприяє розвитку прозорих і справедливих ринкових відносин. Важливим напрямком цієї реформи є вдосконалення контролю за концентраціями та гармонізація національних норм із законодавством ЄС, зокрема Регламентом № 139/2004. Цей документ визначає основні принципи та механізми регулювання концентрацій, зокрема багаторівневу оцінку угод, структурні зобов’язання та оцінку їх впливу на ринки. У статті досліджуються новели законодавства, які спрямовані на підвищення ефективності контролю за концентраціями в Україні, а також теоретичні основи та практичні аспекти застосування регулювання концентрацій.