Розробка DC-DC перетворювача для використання в системах активного балансування акумуляторних батарей у форматі студентських змагань - Дмитро Ліпко; Олександр Федорович Бондаренко (Mìkrosistemi, Elektronìka ta Akustika)
Виробництво акумуляторних батарей у світі стрімко зростає, що пов’язано із розвитком електротранспорту та альтернативної енергетики. Акумуляторні батареї мають свій обмежений ресурс, а доступної технології утилізації акумуляторних батарей на даний час немає. Явище дисбалансу дуже негативно впливає на ресурс акумуляторних батарей, проте застосування систем балансування протидіє цьому ефекту, тим самим збільшуючи загальний ресурс акумуляторної батареї. Покращення систем балансування може позитивно вплинути на ресурс акумуляторних батарей, та відтермінувати час їх утилізації