شبیه‌سازی سه بعدی عددی آبشستگی اطراف پایه های پل در تنگ‌شدگی‌های طولانی با استفاده از مدل عددی SSIIM - مهدی مفتاح هلقی; فاطمه حاجبی (پژوهش‌های حفاظت آب و خاک)
امروزه مساله آبشستگی یکی از مسائل مهم در علم مهندسی رودخانه می‌باشد. تعیین رابطه میان پارامتر‌های موثر بر عمق آبشستگی و حداکثر عمق آبشستگی و یافتن تابع حاکم بر آن‌ها از موضوعات مهم در مهندسی هیدرولیک است که در آن سعی می‌شود رابطه‌ای ریاضی میان عمق آبشستگی به عنوان متغییر وابسته و پارامتر‌های موثر بر این پدیده به دست آید. از این رو به یک مدل عددی توانمند نیاز است که روابط پیچیده حاکم بر این پدیده را به معادلات ساده و قابل حل تبدیل نماید. در این تحقیق مدل عددی SSIIM میزان آبشستگی ناشی از پایه پل در مقطع با تنگ‌شدگی طولانی را به‌خوبی شبیه‌سازی کرده است. نتایج نشان داده که با افزایش مقدار نسبت تنگ‌شدگی، افزایش قطر ذرات رسوبی، انتخاب پایه پل با شکل مقطع مناسب و با فاصله قرار دادن پایه پل از ابتدای تنگ‌شدگی و مرزهای کناری مقدار آبشستگی در اطراف پایه پل به حداقل می‌رسد