Małgorzata Sieradz: „Kwartalnik Muzyczny” (1928–1950) a początki muzykologii polskiej. Warszawa 2015 - Małgorzata Woźna-Stankiewicz (Muzyka)
Recenzja książki "Kwartalnik Muzyczny" (1928-1950) i początki polskiej muzykologii autorstwa Małgorzaty Sieradz