ВПЛИВ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ НА ЕКОНОМІЧНУ БЕЗПЕКУ ДЕРЖАВИ - Святослав Сторчак (Економіка та суспільство)
В умовах інформаційної економіки особливу значущість набувають інформаційні фактори економічної безпеки, які забезпечують формування інформаційної економіки, зростання ролі інформації, інформаційних ресурсів і технологій у розвитку сучасної економіки. Метою дослідження є визначення впливу розвитку цифрової економіки на економічну безпеку держави, сформулювати цілі економічної безпеки в інформаційній сфері. Встановлено, що основними цілями економічної безпеки в інформаційній сфері є: захист економічних інтересів держави; забезпечення органів влади та управління, підприємств та громадян достовірною, повною та своєчасною інформацією; реалізація прав громадян, організацій та держави на отримання, розповсюдження та використання інформації. Специфіка впливу інформаційних загроз на економічну безпеку має різні прояви на трьох різних рівнях: державному, корпоративному та особистісному.