تأثیر پرایمینگ بر خصوصیات جوانهزنی بذرهای گلرنگ ).L tinctorius Carthamus )تحت تنش شوری و خشکی - انسیه اشرفی; خورشید رزمجو (علوم و فناوری بذر ایران)
برای ارزیابی خصوصیات جوانه زنی گلرنگ رقم کوسه، سه تیمار بذری شامل شاهد، نیترات پتاسیم و هیددروپرایمینگ اعمداش شددن تدنش شوری توسط نمک کلرید سدیم و تنش خشکی توسط پلدی اتدیلگ گلیکدوش 0666 در پتانسدیل هدای 6 ،3/6 -و 0/6 -مگدا پاسدکاش بدا هددایت الکتریکی 6 ،0 و 12 دسی زیمنس اعماش شدن شاخص جوانه زنی، نسبت طوش ساقه چه به طوش ریشه چه، روزها تا 06 درصد جوانه زنی )D50 ) و تعداد جوانه های غیر طبیعی اندازه گیری شدن در تیمار هیدروپرایمینگ، شاخص جوانه زنی و نسبت طوش ریشهچه به طوش سداقه چده افدشایش یافتن با افشایش سطوح شوری، شاخص جوانه زنی و نسبت طوش ساقه چه به طوش ریشه چه کاهش یافت اما روزها تدا 06 درصدد جوانده زندی و تعداد جوانه های غیر طبیعی افشایش یافتن با افشایش سطوح تنش خشکی، نسبت طوش ساقه چه به طوش ریشه چه کاهش یافت امدا روزهدا تدا 06 درصد جوانه زنی، تعداد جوانه های غیر طبیعی افشایش یافتن هیدروپرایمینگ باعث بهبود جوانه زنی تحدت تدنش شدوری و خشدکی و شدرایط بدون تنش شدن به عالوه، انجام ایگ تیمار بذری، ساده اسدت و بده مدواد شدیمیایی گدران قیمدت یدا تجهیدشات فدراوان نیدش نیداز ندداردن بندابرایگ ، هیدروپرایمینگ می تواند باعث بهبود خصوصیات مربوط به جوانه زنی گلرنگ تحت شرایط تنش شوری و خشکی در آزمایشگاه شودن