ЕКОЛОГІЧНА, СОЦІАЛЬНА ТА УПРАВЛІНСЬКА (ESG) ІНФОРМАЦІЯ В ОБЛІКОВІЙ СИСТЕМІ ЯК ІНСТРУМЕНТ ВЕРИФІКАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - O. Kundrya-Vysotska; I. Demko (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
Обґрунтовано передумови та доречність презентації, окрім фінансової екологічну, соціальну та управлінську інформацію широкому колу користувачів, у тому числі, інституційним інвесторам, у форматі ESG-звітності з метою створення довгострокової цінності бізнесу на принципах прозорості та ділової етики із урахуванням важливих критеріїв, які мають ураховувати підприємства, що розраховують на інвестиції та стійку позицію на ринку. Доведено, що суб’єкти бізнесу, які орієнтуються на такий формат звітності, керуються філософією сучасного ефективного бізнесового мислення відповідно до нової парадигми — концепції сталого розвитку.