VERİ TABANINDA BİLGİ KEŞFİ SÜRECİ: GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ UYGULAMASI - Abdulkadir Özdemi̇r; Fulya Yalçın Aslay; Handan Çam (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Muazzam kütleler halinde olan veriler içerisinde saklı kalmış doğru, tutarlı, kıymetli ve işe yarar bilgileri ortaya çıkaran ve stratejik karar aşamasında kullanılmasını sağlayan veri tabanında bilgi keşfi; geniş alanları kaplayan veriyi işe yarar hale getiren ve birçok sektöre farklı bir bakış açısı kazandıran bir yöntemdir. Bu yöntem gün geçtikçe yaygın hale gelmektedir. Bu makalenin amacı; Veritabanında bilgi keşfi yöntemini ele alarak sağlık yönetiminde çalışan karar alıcılara sağlık sektöründe Veritabanında bilgi keşfinin kullanımı ile ilgili bir örnek oluşturmak ve stratejik karar verme aşamasında karar vericilere o ana kadar ki dönemde oluşan yapı hakkında bilgi sağlamaktır. Sağlanan bilgi, yapılan ve yapılacak olan planları mutlaka etkileyecektir.