Implementation of CSR concept in manufacturing SMEs - Szczanowicz Justyna; Saniuk Sebastian (Management)
W artykule podejmuje się próbę zaproponowania modelu wdrażania koncepcji społecznej odpowiedzialności biznesu w małych i średnich przedsiębiorstwach produkcyjnych. Na podstawie badań PARP przedstawia się problem jakim jest słaba kondycja SCR w sektorze MSP. Sugeruje się podejście w którym kluczowym aspektem są poziomy społecznej odpowiedzialności biznesu rozumiane jako fundamenty na których przedsiębiorstwo nadbudowuje swoją konkurencyjność. W pracy podkreśla się również inwestycję w praktyki istotne z punktu widzenia kluczowych interesariuszy celem zwiększenie efektywności działań CSR rozumianych jako podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstwa.