Üniversite Hastanelerinde Uygulanan Organizasyon Yapılarının Değerlendirilmesi - Özgür Uğurluoğlu (İşletme Bilimi Dergisi)
Üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti sunumu yanında eğitim ve araştırma gibi önemli misyonları yerine getirmesi beklenmekte ve bu da üniversite hastanelerinin akademik ve klinik faaliyetleri bir arada yürütmek zorunda kaldıkları karmaşık bir yapıya sebep olmaktadır. Üniversite hastanelerinden beklenen sağlık hizmeti sunumu, eğitim ve araştırma fonksiyonlarını müşterek olarak organize etmek için çeşitli modeller geliştirildiği görülmektedir. Bu modellerden en çok kabul gören ikisi, tam entegre model ve fonksiyonel entegre modeldir. Bu çalışmanın amacı, bu iki farklı modeli inceleyerek avantaj ve dezavantajlarını ortaya koymak, ardından Türkiye'de üniversite hastanelerinin organizasyon yapısını ve bu yapıdaki eksiklikleri inceleyerek bahsedilen modellerin Türkiye'de uygulanabilirliğini tartışmaktır.