ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО ТА АГРОТУРИЗМ: ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ТА ВЗАЄМОВПЛИВ - Мирослава Стадник; Петро Кожушко (Економіка та суспільство)
У представленій статті визначено суть поняття «органічне виробництво» та розкрито принципи ведення органічного сільського господарства. З’ясовано суть таких понять як «сільський туризм», «агротуризм», «фермерський туризм», «органічний туризм», «зелений туризм», «екотуризм» та описано їх ієрархію. Обґрунтовано наявність двостороннього зв’язку між рівнем розвитку органічного виробництва та агротуризму. Визначено основні категорії вітчизняних та іноземних туристів, які віддають перевагу агротуризму. Розглянуто способи популяризації агротуризму в європейських країнах та напрями його розвитку в Україні. Визначено основні інноваційні підходи до розвитку агротуризму, зокрема формування «зелених маршрутів», створення туристичних аграрних кластерів, проведення еко- та гастрофестивалів.