SAPANCA'NIN TURİSTİK DESTİNASYON İMAJI ÜZERİNE BİR ALAN ARAŞTIRMASI - Mehmet Sarıışık; Orhan Batman; Recep Yıldırgan (İşletme Bilimi Dergisi)
ÖZET Bu araştırmada Sakarya Üniversitesi bünyesinde Sapanca ilçesinde eğitim veren Sapanca Meslek Yüksekokulu ve Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Sapanca'nın turistik destinasyon imajı ile ilgili algıları tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda Sapanca'nın destinasyon avantajları, soyut unsurları, ilçenin turistik yönü ve Sapanca halkına yönelik öğrenci imaj algısı ölçülmüştür. Çalışmanın örneklemi olarak ilçede ön lisans düzeyinde eğitim alan 393 öğrenci ile anket yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre ilçede okuyan öğrencilerin coğrafi konum, iklim özellikleri, eğitim olanakları, yemekleri, yiyecek içecek tesisleri, yürüme güzergahları açısından olumluya yakın bir imaj algısına sahip olduklarını göstermiştir. Buna karşın, şehir içi ulaşım, kültürel etkinlikler, alışveriş imkanları, eğlence imkanları, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda düşük düzeyde bir imaj algısına sahip oldukları saptanmıştır. Bununla birlikte öğrenciler Sapanca'yı ucuz, modern ve gelişmiş bir ilçe olarak görmedikleri ve Sapanca halkını ortalamanın üzerinde geleneklerine bağlı, çalışkan ve dindar olarak gördükleri, halkın dışarıdan gelenlere karşı nazik olmadığını ve yenilikçi olmadıklarını düşündükleri saptanmıştır.Anahtar kelimeler: Sapanca, Turistik Destinasyon, İmaj, Üniversite öğrencileriJEL sınıflandırma kodları: M31, L83