Temps, espai i acció col·lectiva: espai polític/geografia política - Andrew Kirby (Documents d'Anàlisi Geogràfica)
El renaixement de la geografia política ja s'ha donat en diverses ocasions i aquí no oferiré ni una història de la disciplina ni cap dada sobre el seu ressorgiment. En lloc d'això, aquest article tracta de diversos temes diferents, i la primera tasca consisteix a intentar determinar que és la geografia política, objectiu que depèn de l'anàlisi de problemàtiques clau. La segona tasca es deriva lògicament de la primera i implica la discussió de com una definició determinada condiciona la pràctica de la nostra recerca. La tercera és una continuació d'aquest tema i examina una obra recent de l'historiador Charles Tilly sobre la formació dels Estats, tema que ens serveix de catalitzador per discutir a què podria assemblar una reformulació de la geografia política.