عوامل محرک تغییرات ترشوندگی در سطوح آبگریز و ابرآبگریز - ستاره شجاع; سعید رستگار (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه سطوح ابر‌آبگریز به علت کاربرد‌‌های منحصر ‌به ‌فردشان دارای کاربردهای صنعتی قابل توجه‌ای هستند. از جمله کاربردهای این مواد می‌توان به سطوح خود‌تمیز شونده، سطوح یخ‌گریز و سطوح ضدخزه اشاره نمود. سطوح ابرآبگریز می‌توانند با استفاده از اعمال پوشش‌های آبگریز، زبری‌های سطحی و ایجاد بسته‌های هوا در بین سطح جامد و مایع به وجود آیند. کنترل دینامیکی بر‌هم‌کنش قطره با سطح آبگریز که شامل بهبود زاویه تماس، کنترل حرکت قطره و میزان نفوذ مایع به داخل سطح ابرآبگریز می‌باشد، کاربردهای فراوانی دارد. یکی از پدیده‌های پراهمیتی که بر روی سطوح رخ می‌دهد، انتقالات ترشوندگی می‌باشد. اطلاع از سازوکار فیزیکی این انتقالات ترشوندگی و نحوه‌ عملکرد محرک‌های آن جهت طراحی سطوح ابرآبگریز با پایداری بالا بسیار پراهمیت می‌باشد.