تعیین اثر سطوح مختلف پربیوتیک رافینوز بر عملکرد رشد و شاخص‌های ایمنی موکوس در بچه ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) - محدثه کریمی; حامد کلنگی; حامد حسینی فر; علی شعبانی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این تحقیق تأثیر مکمل غذایی پربیوتیک رافینوز بر عملکرد رشدوشاخصهای ایمنی موکوس در بچه ماهی کپور (Cyprinus carpio) بررسی شد. در این آزمایش، بچه ماهیان کپور (میانگین وزنی 10 گرم) با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف پربیوتیک رافینوز شامل صفر (شاهد)، 1، 2 و 4 گرم در کیلوگرم به مدت 8 هفته تغذیه شدند. هر تیمار در 3 تکرار انحام شد.در پایان دوره ی آزمایش نمونه‌برداری موکوس و سنجش پارامترهای رشد انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که میزان ایمونوگلوبولین کل موکوس در ماهیان تیمار شده با رافینوز نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌داری داشت (05/0>P) و بیشترین مقدار در تیمار 4 گرم ثبت شد. فعالیت لیزوزیمی در تیمارهای پربیوتیک در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت، با این‌حال تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0<P).علاوه‌براین، پارامترهای رشد (وزن نهایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه)، ضریب تبدیل غذایی و درصد بازماندگی در گروه‌های تیمار شده در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0<P).