ODUZIMANJE IMOVINSKE KORISTI - Иванка Марковић (Српска правна мисао)
Autorka u radu obrađuje problematiku vezanu za primjenu krivičnopravne mjere oduzimanje imovinske koristi. Nakon kraćeg razmatranja pitanja vezanih za pojam i pravnu prirodu ove mjere, autorka ukazuje na probleme koji se javljaju prilikom utvrđivanja visine protivpravne imovinske koristi, načina njenog oduzimanja i prava trećih lica. S obzirom na izuzetan značaj koji ova mjera ima u suzbijanju imovinskog kriminaliteta, a pogotovo u suzbijanju organizovanog kriminaliteta, autorka naglašava da je, u narednom periodu, neophodno posvetiti veću pažnju zakonskom formulisanju ove krivičnopravne mjere i njenoj primjeni.