Ahlaki Yargı ve Aile İlişkisi Lise Son Sınıf Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma - Mustafa Şengün (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
yaıısımakta ve çocukların ahlaki gelişimini negatif yönde etkilemektedir. Bu etki neticesinde çocuklar, başkalarına karşı kbyrrıa, yalan veya kötü söz söyleme davranışları geliştirebilirler. Ayrıca bu anne-babalar, çocuklarına kötü örnek olarak