Dalgıç Motorun Analitik, Sayısal, Performans Sonuçlarının Karşılaştırılması - Serdal ARSLAN (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Asenkron motorlar endüstride en fazla kullanılan motorlardır. Bu motorların geometrik ve tasarımsal bazı özellikleri değiştirilerek kullanım alanları çeşitlilik göstermiştir. Bu uygulama alanlarından biri de tarımsal sulama uygulamalarıdır. Dalgıç motor olarak kullanılan asenkron motorların; küçük çap, paket boyu uzunluğu ve çalışma ortamların farklılık göstermesi temel tasarım parametrelerini (akım yoğunluğu, sıcaklık, vb.) değiştirmektedir.Bu çalışmada; ANSYS-Maxwell paket programı kullanılarak 75KW (100Hp) dalgıç asenkron motorun analitik (RMxprt), sonlu elemanlar çözümü Maxwell 2D kullanılarak gerçekleştirilmiştir. RMxprt ve Maxwell 2D’de elde edilen çözüm sonuçları deneysel veriler ile karşılaştırılmıştır.