Waldemar Kozyra, Urząd Wojewódzki w Lublinie w latach 1919-1939, 1999 - Wojciech Witkowski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja:  Waldemar Kozyra, Urząd Wojewódzki w Lublinie w latach 1919-1939, Lublin 1999, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie Skłodowskiej