Dekonstrukcija in rekonstrukcija fikcijskega sveta: o dveh nasprotujočih si primerih sodobne metadrame - Lada Čale Feldman (Amfiteater)
V prispevku razpravljam o načinih, kako se metadramske modalnosti simultane dekonstrukcije in rekonstrukcije fiktivnega vesolja pojavljajo v dveh sodobnih igrah, Zapiranju ljubezni (2011) Pascala Ramberta in Avtorju (2009) Tima Croucha. Pokažem, da obe priznani igri spadata v trdoživo avtorefleksivno linijo dramatike, ki preizprašuje zaprtje reprezentacije, ki se začenja v zgodnjem modernem obdobju s klasičnimi besedili, kakršni sta Shakespearov Hamlet in Calderónovo Veliko gledališče sveta.