Надання медичної допомоги жінкам із гестаційним діабетом: визначення захворювання, поширеність, фактори ризику та наслідки захворювання - V.S. Yavir; I.M. Mellina (Український журнал Здоров'я жінки)
Висвітлено основні питання, що стосуються актуальної теми гестаційного діабету (ГД). Оскільки поширеність ГД невпинно зростає, розглянуто визначення цього захворювання, поширеність його у вагітних, причини швидкого поширення, а також впливу на стан здоров’я вагітної, плода і новонародженого, патології матері і дитини в подальшому.