Ankara Metropoliten Alanı İçerisinde Kalan Çubuk Vadisi ve Yakın Çevresinin Arazi Kullanım Planlaması - Nuray Ç İ Nkaya; Mahmut Yüksel (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rman ı n amac ı Çubuk vadisi ve yak ı n çevresinin ideal arazi kullan ı m planlama şı n ı n yap ı lmas ı d ı r. Çal ışma hava fotoğ raflar ı , topoğ rafik haritalar ve daha önce üretilen detayl ı toprak haritas ı ndan yararlan ı lacak arazide gerçekleştirilmiştir. Daha sonra ara şt ı rma alan ı için elverişli Arazi Kullan ım Türlerinin AKT tan ı mlar ı yap ı lmışt ı r. Geliştirilen A.K.T nin toprak ve iklim istekleri göz önünde bulundurularak, de ğişik kullan ım biçimlerine yönelik en uygun araziler belirlenmiş ve "harita üzerine işlenmiştir. Arazilerin önerilen kullan ım desenine uygun olarak kullan ı lmas ı için mevcut problemler Ye'elinmas ı gereken önlemler hakk ı nda bilgiler verilmi ştir.