Бібліографознавство в системі соціально-комунікаційних навчальних дисциплін - Ye. M. Todorova (Вісник Харківської державної академії культури)
Розглянуто зміни, які відбуваються в освітній сфері загалом й інформаційно-бібліотечній діяльності зокрема, їхній вплив на зміст, завдання, методику та навчально-методичне забезпечення бібліографічної підготовки студентів факультету соціальних комунікацій Харківської державної академії культури. Акцентовано на необхідності забезпечення відповідного змісту та структури бібліографознавчих навчальних дисциплін рівневі й вимогам сучасного стану бібліографознавства як науки. Зазначено, що нині навчальний план підготовки інформаційно-бібліотечних та інформаційно-документних фахівців неповною мірою задовольняє вимоги сучасного інформаційного суспільства й відповідає змінам у системі документних комунікацій як складової системи комунікацій. Ключові слова: бібліографознавство, теорія, історія, організація, методика, технологія, система документних комунікацій, бібліографознавча підготовка студентів.