El rol de la família en la literatura infantil i juvenil del segle XXI: el desenvolupament de la competència lectora intercultural a través d’un àlbum il·lustrat - Rocío Domene Benito (Ítaca)
Tradicionalment la família ha estat un dels temes més adreçats als xiquets. En aquest sentit, el principal objectiu d’aquest article serà la reformulació del terme família al voltant dels nous models, com el que es mostra a l’àlbum il·lustrat In Our Mothers’ House (2009). A través de la història d’una família allunyada dels cànons tradicionals, explorarem com tracta Polacco el tema de la família i la interculturalitat atenent al gran valor que adquireix en la formació dels alumnes com a éssers humans. Representa, per tant, una eina eficaç i útil per a mostrar als estudiants que no existeix un únic concepte de família, així com la rellevància de la interculturalitat al món que els envolta. A més a més, promoure la competència literària i lectora intercultural en el segle XXI convida els alumnes a pensar d’una manera crítica i reflexiva, i fomenta la seua imaginació i creativitat. En conclusió, mitjançant un àlbum il·lustrat es pot afavorir el desenvolupament del xiquet no sols en àrees lingüístiques, literàries i cognitives sinó també morals i cíviques.